Hellende daken

Hellende daken

Er gaat niets boven een authentiek pannendak. Het geeft een woning extra cachet. Kies je voor een zadeldak, wolfsdak of een piramidedak? Of wat denk je van een knikdak? Zeer geliefd bij onze noorderburen. Ga je voor rode, zwarte of grijze pannen? Mat of blinkend? Een ding is zeker: met een hellend dak kan je variëren.

Voordelen van een hellend dak

Beschermt tegen weersomstandigheden

Doordat het dak schuin is, blijft er geen regen staan. Ook sneeuw glijdt er gemakkelijker af. Daardoor is de kans op lekken erg klein. Bovendien is een hellend dak stabieler en steviger door de driehoekige vorm. Zo zit je altijd gerust, ook tijdens stormweer.

Extra regenwaterbuffer

Via een hellend dak loopt alle regenwater, via de dakgoot, recht je regenwaterput in. Er gaat geen druppel verloren.

Meer ruimte zonder verbouwen

Onder een hellend dak creëer je meer ruimte, zonder dat je een extra verdieping moet metselen. Logeerkamer, speelkamer of kantoorruimte? Onder een schuin dak is het altijd fijn vertoeven.

Duurzaam

Een hellend dak gaat gemiddeld 50 jaar mee. Bovendien valt eventuele schade ook sneller op, waardoor je op tijd kunt ingrijpen.

Daarnaast is een hellend dak vooral een compact dak. Zo heeft het een kleiner buitenoppervlakte voor eenzelfde woonvolume. Dat betekent dat er minder energie verloren gaat.

Ideaal voor zonnepanelen

Is je dak zuidelijk georiënteerd? Dan zijn zonnepanelen extra interessant bij een hellend dak. Want door de hellingsgraad vangen de panelen het meeste zonlicht op. Weetje: de ideale hellingsgraad is 30° of meer.

 

Hellend dak vernieuwen of plaatsen

Is je hellend dak aan vernieuwing toe? Of zoek je een dakwerker voor je nieuwe dak? Leg je vraag aan ons voor, en samen zoeken we naar een gepaste oplossing. En dat binnen je budget. Je kiest uit onze catalogus de dakpan naar jouw smaak. De 10 jaar garantie krijg je er gratis bij.

Vraag een offerte aan

    Vul hier het offerteformulier in en vertel kort welke werken je wilt laten uitvoeren. Binnen twee werkdagen nemen we contact met je op. En dan plannen we een bezoek bij jou ter plaatse.
    Zo ontvang je een correcte offerte op jouw maat.